kitchen from the world ... I cevapi
With the bad weather we close at home and often spend Sundays to find something to entertain children ... is a good time to dust off the memories of summer holidays and look for something that impressed us.
Personally I'm very curious and when vado in giro mi piace sperimantare un po' tutte le novità che mi si presentano... soprattutto quelle culinarie!!
Quest'estate siamo stati in Croazia e, tra le altre cose, ho assaggiato i Cevapici: una specie di polpetta/salsicciotto che piace un sacco anche ai bambini, che può diventare un'ottima variante al solito hamburger e che vi può aiutare a trovare un modo per far pasticciare i bimbi nelle noiose domeniche di pioggia (meglio farlo con le mani pulite eh...)
La ricetta l'ho mutuata da http://www.cucinare.meglio.it/ ... io ho variato un po' gli ingredienti e ho usato solo macinata di manzo e al posto del lardo ho usato della pancetta a dadini che avevo in casa frullandola con il frullino to dive (and I've come good the same )....
Ingredients for 4 people
• 200 grams of chopped beef
• 200 g minced lamb meat
• 200 g lean pork mince
• 100 g of lard well beaten
•
1 onion, finely chopped • 1 cup white wine (optional) • Salt
• Plenty of pepper
Preparation Mix all ingredients in a bowl, working with your hands.
Ricavatene cylinders the diameter of a finger, cut into long pieces about seven cm (cooking them reduced to five).
Place the cevapcici obtained on the grill is already hot (it would take the charcoal, but also the electrical grid or the plate is good), leave them until they become very dark and have issued almost everything their fat.
will be turning them from time to time.
Serve with plenty of raw onion sliced \u200b\u200bnot too thin and / or ajvar sauce (red pepper raw, ground and mixed with chopped garlic, olive oil, a little vinegar).
Accompany with steamed vegetables.
0 comments:
Post a Comment